Monday, May 23, 2016

Uue kitarriga salvestamisest

Läksin hiljuti Lätti. Riia lähistel on üks tore kämpingu-plats, kelle omanikud ka vabatahtlikke vastu võtavad. Esimest korda käisin nende juures aastal 2013. ja sealt alates olen vähemalt korra aastas tagasi tulnud. Minu saabudes olid kohapeal juba üks paar, kelle inglasest meespool nägi mind 2014. aastal Tartus laivis muide! Naispoolega aga trehvasin samal aastal ühel muusikaviktoriinil Naiivis. Jah, maailm on väike. 

Nemad ööbisid karavanis, mis on siin pildil paremal ja kuhu ma koos uue vabatahtlikuga Prantsusmaalt oleme vahepeal sisse kolinud: 


Seega esimesed ööd veetsin pigem selles vee peal hõljuvas hütikeses:

Otsustasin eelmine teisipäev ka uusi asju salvestama hakata. Mul oli mingi paar ideed juba sügisest idanemas, seega otsustasin need salvestada. Seega seadsin üles oma arvuti ja aparatuuri ühe voodi peale:


Ehk siis hetkel on kombo 12-keelne elektrikitarr ja bassklarnet. Endiselt genereerin korduvriffe klarnetiga, aga nüüd mängin igasuguseid harmooniaid 12-keelsega. Mul isegi on tekkimas mõningad sellised kitarripalad, kus loo meloodia ja harmoonia on põimitud ühte kitarripartiisse. Seda meloodiat võib sarrustada muude pillidega (soolokitarr, süntesaator, puhkpillid), aga kui seda ainult kitarriga mängida, siis on meloodia juba olemas. 

Väike lo-fi klipp ka ühest uuest ideest. Viimasest plaadist Indian Summer in Portugal oli muide oma kolm arvustust ja kõigis neis tehti võrdlusi Eplikuga (kuigi tegelikult on vaid üks lugu seal sarnasest ooperist ja see on väidetavalt albumi kehvim lugu, kui uskuda seda, et see ühes kriitikute raadiosaates karvustada sai). Seda siin küll juba Vaikoga segamini ei ajaks ;) Kindel plaan on järgmine reliis (järgmiseks aastaks võib-olla?) teha 12-keel-kitarrialbumina ja kasutada  ära igasugu võimalusi, mida vähegi ära kasutada saab. 

No comments: